ایستگاه مطلب

ایستگاه مطلب

مطالب جالب و کاربردی درباره تکنولوژِی
ایستگاه مطلب

ایستگاه مطلب

مطالب جالب و کاربردی درباره تکنولوژِی

ویروس cloner

  cloner ویروس 



ویروس Elk Cloner اولین ویروس در تاریخ بود که می‌توانست تا یک کامپیوتر را در طول فرآیند بوت شدن

تحت تأثیر قرار دهد. امروزه واژه رایج برای ویروسهای از این دست “ویروس بخش بوت” می‌باشد.

در ادامه مطلب 
 این ویروس با اتصال خود به کامپیوترهای اپل بخش بوت آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌داد. در هر ۵۰ باری که کامپیوتر راه اندازی می‌شد، یک صفحه خالی و یک شعر را بر روی صفحه نمایش نشان می‌داد.

هنگامی که دستگاه از طریق فلاپی دیسک آلوده بوت می‌شد، ویروس به حافظه کامپیوتر شما وارد می‌شد. این امر، زمانی که یک فلاپی دیسک غیر آلوده به کامپیوتر شما متصل می‌شد نیز می‌توانست منجر به آلودگی دیسک شما گردد. جدای از این، هیچ آسیب جدی که از ویروس Elk Cloner ناشی شود وجود نداشت.
این ویروس شباهت بسیار کمی نسبت به سرقت داده های مخرب برنامه های امروزی دارد . به هر حال، این ویروس پیشگام تمام ویروس‌های مخرب و تهدیدات امنیتی است که امروزه کامپیوترهای افراد و کاربران اینترنت امروزی را مورد آسیب قرار می‌دهند.
بنابراین دفعه بعدی که شما از یک کاربر اپل می‌شنوید که مکینتاش بر خلاف ویندوز آلوده به ویروس نمی‌شود، می‌توانید شجاعانه ادعا کنید که اپل اولین پلت فرمی بوده که توسط یک ویروس کامپیوتری در مقیاس بزرگ آلوده گردید استویروس Elk Cloner، که ۴ سال پیش از ویروس مایکروسافت ساخته شده بود، خبر از گسترش نفوذ بد افزارها به پلتفرم‌های محبوب مانند ویندوز و برخی دیگر از بد افزارهای مرتبط با مک می‌داد.
اگر بخواهیم یک درس از این مطلب بیاموزیم، این است – هیچ کامپیوتری در برابر تهدیدات نرم افزارهای مخرب کاملاً شکست ناپذیر نیست حتی کامپیوترهای اپل مکینتاش.

 

لاندانیوز- بر خلاف باور عموم مردم، اولین ویروس کامپیوتری که به طور فعال گسترش یافت، برای هدف قرار دادن کامپیوترهای اپل طراحی شده بود. این ممکن است برای برخی از کاربران سرسخت اپل تعجب آور باشد که هنوز هم احساس می‌کنند که سیستم عامل مکینتاش آن‌ها کاملاً شکست ناپذیر است و به هیچ وجه به بد افزار آلوده نمی‌شود. در این پست ما به ویروس Elk Cloner، اولین جریان اصلی ویروس‌های کامپیوتری می‌پردازیم که توانست کامپیوترهای اپل II را تحت تأثیر قرار دهد.

ویروس Elk Cloner چگونه متولد شد؟ 

ویروس Elk Cloner در سال ۱۹۸۲ ایجاد شده بود، در حالی که در مقابل، اولین ویروس سیستم عامل مایکروسافت (Brain) در سال ۱۹۸۶ پس از یک فاصله ۴ ساله روی کار آمد. این یک واقعیت است که همه کاربران اپل که سیستم عامل مکینتاش دارند ادعا می‌کنند که سیستم عامل آن‌ها کاملاً امن است. این ویروس اولین برنامه کامپیوتری خود تکرار بود که توانست در مقیاس بزرگ گسترش یابد. جالب توجه است که واژه “virus” در سال ۱۹۸۴ ابداع شده بود و اشاره به یک برنامه self-perpetuating داشت که موجب ناراحتی و مزاحمت کاربران می‌شد. بنابراین می‌توان گفت که ویروس Elk Cloner نقش مهمی در این نام‌گذاری داشته است.
ویروس Elk Cloner توسط یک نوجوان ۱۵ ساله از اهالی Rich Skrenta ایجاد شد که در زمان خود بدافزار سطح بالایی به حساب می‌آمد. این ویروس در ابتدا به عنوان یک شوخی بود و تنها به معنای بخشی از یک بازی بود. Skrenta مطلقاً هیچ وقت فکر نمی‌کرد که بدافزاری که او ساخت روزی به چنین جایگاهی برسد. گسترش ویروس از طریق فلاپی دیسک، که در آن زمان بسیار محبوب بود و به سیستم عامل اپل ۳٫۳ متصل بود صورت می‌گرفت.

Skrenta قبلاً به بدنامی در میان دوستان خود به دلیل ایجاد فلاپی دیسک مخرب که منجر به خاموشی کامپیوتر و نمایش پیام‌های مضحک می‌شد، مشهور بود. همین امر منجر شد تا بسیاری از آن‌ها از پذیرش دیسک از Skrenta امتناع نمایند، در عوض او اقدام به ایجاد یک کد نمود که می‌توانست خود تکرار باشد و در دستگاه های افراد گسترش یابد.
منبع : Wikipedia




در حدود 26 سال قبل اولین ویروس رایانه‌ای پا به رایانه‌ها گذاشت و از آن تاریخ به بعد شرکت‌های امنیتی و کاربران رایانه در حال جنگ دائمی با ویروس‌ها بوده‌اند.


به همین مناسبت قصد داریم به بررسی تاریخچه ویروس‌های رایانه‌ای بپردازیم که خواندنش خالی از لطف نیست.

26 سال قبل در 10 نوامبر سال 1983 "فرد کوهن" دانشجوی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در یک سمینار امنیت در دانشگاه پنسیلوانیا یک کد مفهومی را به خط فرمان یونیکس بر روی سیستم رایانه تایپ کرد و بعد از 5 دقیقه کنترل تمامی رایانه‌های آن دانشگاه را دردست گرفت .

فرد کوهن خالق اولین ویروس رایانه‌ای

در آن زمان او موفق شد تمام سیستم‌های امنیتی رایانه‌ها را درعرض نیم‌ساعت دور زده و آنها را غیرفعال کند.

فرد کوهن نام این کد مخرب را ویروس گذاشت و بدین ترتیب اولین ویروس رایانه‌ای پا به عرضه گذاشت و کوهن توانست با ویروسش، کارشناسان فناوری را درفکر تغییرات اساسی در امنیت رایانه‌ها بیاندازد.

در ویکیپدیا در خصوص علت نامگذاری این برنامه‌ها آمده است که این برنامه‌ها به دلیل شباهت نحوه فعالیت‌اشان با ویروس‌ها در دنیای حقیقی نام ویروس را بر خود گرفته‌اند.
معمولا کاربران رایانه به ویژه آنهایی که اطلاعات تخصصی کمتری درباره رایانه دارند، ویروس‌ها را برنامه‌هایی هوشمند و خطرناک می‌دانند که خود به خود اجرا و تکثیر شده و آثار تخریبی زیادی دارند که باعث از دست رفتن اطلاعات و گاه خراب شدن کامپیوتر می‌گردند در حالی‌که طبق آمار تنها پنج درصد ویروس‌ها دارای آثار تخریبی بوده و بقیه صرفا تکثیر می‌شوند.

چند سال پس از معرفی اولین ویروس انتشار ویروس‌های رایانه‌ای به طور گسترده آغاز شد و در آن زمان بیش از هزار رایانه را در جهان آلوده کرد که هر یک از آنها نماینده بخش مهمی از رایانه‌های متصل به اینترنت بودند.

از معروف‌ترین ویروس‌های رایانه‌ای در این 26 سال می‌توان به "
LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT" ،"Love Bug struck" و "Melissa virus" اشاره کرد.

ویروس‌های رایانه‌ای تا بحال به 55 میلیون رایانه حمله کرده و بیش از 2.5 تا 3 میلیون رایانه را قربانی خود کرده‌اند و کاربران از ویروس‌های رایانه ای در حدود 10 بیلیون دلار خسارت دیده‌اند.



در حال حاضر ویروس‌های رایانه‌ای به بدافزارها تبدیل شده‌اند و هر روز پیچیده‌تر شده و بیشتر در خدمت هدف‌های ناسالم قرار می‌گیرند.

با کمک این ویروس‌ها کلاهبرداری‌های رایانه‌ای صورت می گیرد که در آنها برنامه‌هایی به صورت نامحسوس در رایانه کاربر مستقر شده و اطلاعات حساس کاربران مانند رمز عبور حساب‌های بانکی را سرقت کرده و بدین ترتیب در کوتاه‌ترین زمان پول‌های حساب‌های بانکی کاربران را به یغما می‌برند.

حتی برخی از این ویروس‌ها به نوعی باج‌گیری می‌کنند و با سرقت اطلاعات کاربران آنها راتهدید به انتشار اسناد شخصی می‌کنند.

تکامل ویروس‌های رایانه‌ای همواره جالب بوده است و شرکت‌های امنیتی هر چقدر هم تلاش کنند همواره یک قدم عقب‌تر از هکرها و ویروس‌نویس‌ها خواهند بود.

به نوعی همیشه ویروس‌نویسان راه‌های جدیدی برای تهدید پیدا می کنند اگرچه برخی بر این باورند که دست ویروس‌نویسان و شرکت‌های امنیتی در یک کاسه است و هر دو به فکر حساب‌های بانکی همدیگرند.

منبع:ویکی پدیا


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.